7 Summits Wilhelminaberg-wandelroute

Landgraaf Download deze route

7 Summits Wilhelminaberg-wandelroute

Landgraaf Wandelroute 5,3 km Heel moeilijk
Deze route is onderdeel van de 7 Summits, de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Het betreft een rondwandeling van 5,5 kilometer met een maximale hoogte van 225 meter.

De Wilhelminaberg is een kunstmatige heuvel in de gemeente Landgraaf. De heuvel is ontstaan als steenberg van de Staatsmijn Wilhelmina en is in de jaren 70 omgevormd tot recreatiegebied. 

Vanaf de top zie je bij helder weer de Clauscentrale bij Roermond, de terrils van Genk in België, de Halden in Duitsland en de bruinkoolcentrale bij Würselen. 

En naar het zuiden heb je een blik naar waar de bergen verder gaan: de Eifel, de Hoge Venen met het hoogste punt van België en de Vaalserberg. Startpunt van de wandelroute is de parkeerplaats bij de Strijthagermolen. 

Let op, deze route is niet bewegwijzerd.

Overzicht

Start- en eindpunt

Parkeerplaats Strijthagermolen

Soort route

Wandelroute

Afstand

5,3 km

Moeilijkheidsgraad

Heel moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website