Autoroute Groenmetropool

Kerkrade Download deze route

Autoroute Groenmetropool

Kerkrade Autoroute 301,3 km Makkelijk
Het gebied van de 'Groenmetropool' strekt zich uit van Beringen (B) in het Westen, tot Heerlen (NL) en Düren (D) in het Oosten. Deze regio behoort tot een van de oudste steenkoolgebieden van Europa. 

Eeuwenlang werd het landschap beheerst door de steenkoolindustrie. Maar zelfs ná dit kolentijdperk blijkt dit gebied grenzeloos te zijn en blijkt met name de uitdaging om de verandering van 'zwart naar groen' vorm en inhoud te geven, een bindende factor te zijn. 

Om de saamhorigheid binnen de 'Groenmetropool' te benadrukken zijn twee recreatieve routes ontwikkeld: de Groenmetropool-fietsroute en de Groenmetropool-autoroute. 

Via deze routes zijn meer dan  bezienswaardigheden en natuur- en recreatiegebieden met elkaar verbonden. Meertalige informatie ter plekke (de zogenaamde 'Infopoints'), een overzichtelijke kaart (die verkrijgbaar is via de VVV-vestigingen) stimuleren de verdere ontdekking van de regio. 

Meer informatie omtrent deze routes zijn verkrijgbaar via: www.gruenmetropole.eu. De autoroute is speciaal bewegwijzerd via de blauwe Groenmetropool-Autobordjes en is van Duren tot Beringen ongeveer 300 kilometer lang.

Overzicht

Start- en eindpunt

Abdij Rolduc, Heyendallaan 82 te Kerkrade (Startpunt Nederland)

Soort route

Autoroute

Afstand

301,3 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website