Beekdalroute SC09 Schinnen

Schinnen Download deze route

Beekdalroute SC09 Schinnen

Schinnen Wandelroute 7,1 km Makkelijk
Denk je aan de buurtschap Thull en het dorp Schinnen, dan denk je aan de Alfabrouwerij en de Cansisiusstroopfabriek. Dit gebied biedt echter meer: een prachtige wandelroute door het miljoenen jaren oude plateaulandschap. Zo voert de Beekdalroute je onder andere langs de de mooie natuurrijke Mulderplas, waar eveneens gestart kan worden met deze route. Van daaruit volg je de violette (ring)paaltjes en kijk je je ogen uit over het Geleenbeekdal, het Mijnspoorpad en de kapellen, waarvan de Mariakapel op de Krekelberg de mooiste is. Onderweg zijn er meer dan voldoende rustplekken en horecagelegenheden voor een hapje en drankje.
Wandelboswachter Ellen 17 maart 2023

Wandelboswachter Ellen ontdekt wat regio Parkstad te bieden heeft: langs de slingerende Geleenbeek wordt Schinnen omzoomd door glooiende heuvels, spot je vlinders op het vlonderpad en en ontdek je de Mulderplas. 

Lees de blog

Overzicht

Start- en eindpunt

Thullerkerkweg , 6365 Schinnen, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

7,1 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website