Fietsroute In het spoor van de mijnen

Simpelveld Download deze route

Fietsroute In het spoor van de mijnen

Simpelveld Fietsroute 57,5 km Makkelijk
Met deze fietsroute ontdek je een groot deel van de voormalige Oostelijke Mijnstreek en gaat er een wereld voor je open. Want de sporen uit het mijnverleden zijn goed verborgen! 

Ontdek bekende en onbekende plekken op de fiets, die allemaal een link hebben met de massale steenkoolindustrie die ooit in deze streek het landschap en het leven bepaalde. 

Een route van circa 57 kilometer, door de gemeenten Simpelveld, Kerkrade, Landgraaf en Heerlen, met elkaar verbonden door de Fietsknooppunten. De route is ook op te delen in 4 of meer kleinere lussen. 

Om onderweg langs de 39 mijn-bezienswaardigheden te komen, koop je de bijbehorende fietsgids ‘In het spoor van de mijnen’ omdat je daarvoor af en toe van de route moet afwijken. Die aanwijzingen, en meer informatie over de bezienswaardigheden vind je in dit boekje.

Overzicht

Start- en eindpunt

Natuurtransferium, Nijswillerweg te Simpelveld

Soort route

Fietsroute

Afstand

57,5 km

Knooppuntenlijst

89 - 1 - 3 - 22 - 42 - 43 - 46 - 109 - 108 - 79 - 78 - 77 - 48 - 101 - 51 - 89

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website