Langs de oorsprong van de steenkoolwinning Kerkrade Mijnroute 1

Kerkrade Download deze route

Langs de oorsprong van de steenkoolwinning Kerkrade Mijnroute 1

Kerkrade Fietsroute 25,7 km Gemiddeld
Kerkrade is van oudsher een mijnstad in hart en nieren, en hoewel de stad na de mijnsluiting met zijn tijd is meegegaan en veel meer te bieden heeft, blijft de bevolking het mijnverleden met trots uitdragen. Tijdens het Jaar van de Mijnen (2015) was het dus niet meer dan logisch dat er een prachtige, interessante fietsroute moest komen langs de oorsprong van de steenkoolwinning. Deze route is er één in een serie van vier, die samen het grootste deel van de Westelijke en Oostelijke Mijnstreek beslaan. In de Kerkraadse editie zie je Schacht Nulland, een van de meest karakteristieke en horizonbepalende monumenten van de streek, en de prachtige, grensoverschrijdende natuurgebieden het Pferdelandpark en het Wormdal. Je parkeert je auto bij de wondermooie en eeuwenoude abdij Rolduc, waar je na afloop ook heerlijk kunt eten bij kloosterbrasserie De Kanunnik. De route is niet bewegwijzerd, maar wel te downloaden als separate wegbeschrijving.

Tip! Onderweg kom je langs Abdij Rolduc. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de abdij te scannen.  

Overzicht

Start- en eindpunt

Heyendallaan 54A, 6464 EP Kerkrade, Netherlands

Soort route

Fietsroute

Afstand

25,7 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website