Via Belgica lange afstandswandeling

Maastricht Download deze route

Via Belgica lange afstandswandeling

Maastricht Wandelroute 69,0 km Gemiddeld
Na tweeduizend jaar kun je de Via Belgica en haar Romeinse hoogtepunten weer bewandelen. De Romeinen stellen je nog voor een raadsel wat betreft de exacte route, maar ze hebben flink wat sporen achtergelaten. 

Tijdens deze lange afstandsroute beleef je Romeins Zuid-Limburg, zoals de Romeinse soldaten dat eeuwen geleden al deden. De Via Belgica is een oude Romeinse weg die van het Franse Boulogne sur-Mer naar het Duitse Keulen liep. 

Op die route doorkruist de Via Belgica Zuid-Limburg. Ze komt bij Maastricht Nederland binnen en verlaat Nederland weer bij Rimburg. De aanwezigheid van deze grote Romeinse weg heeft veel invloed gehad op het omringende gebied. 

Deze route is bewegwijzerd via speciale zwarte Via Belgica-bordjes. Je start bij het stationsplein in Maastricht en kunt dan via vijf trajecten van station naar station wandelen. Koop je ticket online en reis eenvoudig met Arriva naar station Maastricht.

Een complete wandelkaart met vele tientallen andere wandelroutes in deze regio is eenvoudig te bestellen via www.visitzuidlimburg.nl/webshop. Voor meer informatie over het Romeinse verleden, klik hier of bezoek de website van Via Belgica.
Wandelen over de Via Belgica 9 juni 2021

Jenneke wandelt de eerste etappe van de LAW Via Belgica van (station) Eygelshoven naar Rimburg samen met haar moeder. Het is een prachtige route met veel groen, mooie uitkijkjes én natuurlijk Romeins erfgoed. We love it!

Bekijk de vlog

Overzicht

Start- en eindpunt

Stationsplein te Maastricht

Soort route

Wandelroute

Afstand

69,0 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website