Bezienswaardigheden in Landgraaf

Landgraaf is rijk aan kastelen, boerderijen en diverse andere monumenten en daardoor uitermate geschikt voor wandelaars en fietsers die een stukje cultuur en verleden willen ervaren. Op de grens van Landgraaf, Kerkrade en Heerlen ligt Park Gravenrode, het toeristisch-recreatieve gebied dat de gemeente bijzonder interessant maakt voor toeristen… én inwoners!

Bekijk alle bezienswaardigheden op de kaart

Weergeven op de kaart

Wat valt er te beleven in Landgraaf?

Er valt nog zo veel te ontdekken in Landgraaf:

Ontdek de culinaire pareltjes

Wil je gezellig samen uit eten, dan kun je terecht bij de vele en diverse restaurants in Landgraaf. Wie weet dineer je morgen al in een voormalig stationsgebouw of in een eeuwenoude herenboerderij.

Lees verder

Altijd iets te doen!

Landgraaf en Pinkpop, sinds 1988 onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het festival Pinkpop trekt jaarlijks meer dan 68.000 bezoekers. Mensen uit heel het land, maar zeker ook uit de regio bezoeken Pinkpop. Naast dit grote evenement heeft Landgraaf ook geregeld markten en andere festivals. 

Lees verder

Bossen, beekdalen en grindbanken

In Landgraaf is buiten de verstedelijkte kernen veel groene natuur te vinden. De mooiste natuurgebieden zijn te vinden in Park Gravenrode en bij Rimburg. Langs de vele attracties in Gravenrode stroomt door een fraai bebost beekdal de Strijthagerbeek. 

Lees verder