Verrassende natuur in Landgraaf

Bijzondere bossen, beekdalen en grindbanken

In Landgraaf is buiten de verstedelijkte kernen veel groene natuur te vinden. De mooiste natuurgebieden zijn te vinden in Park Gravenrode en bij Rimburg. Langs de vele attracties in Gravenrode stroomt door een fraai bebost beekdal de Strijthagerbeek. Het bronrijke gebied wist de oude Kelten al te betoveren. De Romeinen bouwden er villa’s en tegenwoordig liggen de hoeves Winselerhof, Overstehof en Kasteel Strijthagen hier verscholen in het groen. Zelfs met een vishengel kun je hier tot rust komen tussen de monumentale bronzen beelden die langs de grote visvijvers rond het kasteel staan. Als je meer de kanten van Rimburg op gaat, waan je jezelf in het Heuvelland.

 

Na een wandeling door het Rimburgerbos of door het idyllische Wormdal kun je prima op krachten komen in een dorpskern waar de tijd heeft stilgestaan. Op het Aan de bosrand kun je uitrusten bij de watertoren van Rimburg. Vanaf de unieke balkons die aan dit icoon uit het mijnverleden zijn toegevoegd, heb je bovendien een schitterend uitzicht over Landgraaf en het Duitse grensgebied. Vanuit Landgraaf zijn er trouwens ook prima verbindingen richting de Brunssummerheide en de Teverenerheide in Duitsland.

Dit is Parkstad!

De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. De tegenstellingen maken dit tot de leukste regio van Nederland! Het is er groen en rustig vol kastelen en kloosters, maar het bruist ook door de kleurrijke steden, topattracties en te gekke festivals. 

Er valt nog zo veel te ontdekken in Landgraaf: