Top 10 hotspots

in de gemeente Landgraaf

Voor het eerst in Landgraaf? Of ben je er al vaker geweest?
Wij hebben een top 10 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je verblijf.

Deze highlights mag je niet missen

1

Pinkpop

Landgraaf staat jaarlijks rond Pinksteren bol van muziek tijdens popfestival Pinkpop. Dit legendarische festival staat in het Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival.

lees meer
2

SnowWorld

In Landgraaf ligt ’s werelds grootste indoor wintersportresort. Met vijf pistes en acht liften zijn er ontelbare afdalingen mogelijk. En dat 365 dagen per jaar!

Lees meer
3

Kasteel Strijthagen

Dit kasteel stamt uit de 13e eeuw. Het huidige kasteel is achttiende-eeuws en werd gebouwd op de fundamenten van zijn middeleeuwse voorganger. Door de eeuwen heen heeft het kasteel veel last ondervonden van mijnschade. De slothoeve stamt uit 1690.

Lees meer
4

Slot Schaesberg

Bezoek de restanten van Slot Schaesberg en beleef de herbouw van dit Renaissance Kasteel en bijbehorende bouwhoeve. Dit stamslot werd in de 14e eeuw gesticht, maar is in de loop der eeuwen in verval geraakt. Nu kun je er de restanten bezichtigen en de kasteeltoren beklimmen!

Lees meer
5

Mondo Verde

Maak een reis om de wereld en ontdek de wereld in één dag in Mondo Verde. Dit unieke park met verschillende thema's is een ware belevenis voor jong en oud. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in het actieve gedeelte van het park en de oudere avonturiers vinden rust en pracht in de wereldtuinen.

lees meer
6

WinselerHof

Aan de rand van het schitterende Strijthagerbeekdal ligt de WinselerHof. Deze van oorsprong karaktervolle herenboerderij uit de 16e eeuw, is nu een fraai hotel. Hier waan je je in een oase van Zuid-Limburgse rust en Italiaanse warmte.

lees meer
7

Watertoren Rimburg

De Watertoren is een karakteristiek bouwwerk. De toren is in 1922 gebouwd in opdracht van de Mijnexploitatie Mij. Laura en Vereniging.

lees meer
8

Overste Hof

Landgoed Overste Hof is een unieke locatie in Landgraaf, waar je heerlijk overnachten en dineren. Genieten van het bourgondische leven!

lees meer
9

Wilhelminaberg

Beproef de langste trap van Nederland en klim maar liefst 508 treden omhoog! Bovenaan de berg staat een uitzichtsplateau, dat je nog 15 meter omhoog neemt en waar je kunt genieten van een prachtig vergezicht.

lees meer
10

Rimburg

Rimburg wordt gescheiden van de Duitse plaats Übach-Palenberg door het grensriviertje Worm. Het langgerekte dorp is prachtig gelegen in het Wormdal en wordt aan Nederlandse en Duitse zijde omgeven door hellingbossen.

lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website