Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Park Gravenrode

Landgraaf Bezoek website

Park Gravenrode

Park Gravenrode Witte Wereld 1Landgraaf Naar de website
Het voormalige mijngebied op de grens van Kerkrade en Landgraaf is in de afgelopen jaren omgetoverd tot een toeristisch pareltje: Park Gravenrode. 

Dit fraaie groengebied heeft een verrassend gevarieerd landschap, met bossen, beken, een heus stuwmeer, hoeves en kastelen. In 2009 won Park Gravenrode de Eden Award, waarmee het gebied werd gekroond tot duurzaamste toeristische bestemming van Nederland.

Park Gravenrode wordt gevormd door het Anstelerbeekdal in Kerkrade en het Strijthagerbeekdal in Landgraaf. Beide dalen hebben steile, beboste hellingen. 

De minder steile hellingen zijn voornamelijk in gebruik als gras- en akkerland. Kasteel Strijthagen (Landgraaf) en Kasteel Erenstein (Kerkrade) zijn markante monumenten in het landschap.

Ook vind je in Park Gravenrode diverse fraaie hoeves: de Winselerhof en de Overste Hof in Landgraaf en de carré hoeve Brughof in Kerkrade. 

Tijdens een wandel- of fietstocht kun je hier even uitrusten en heerlijk genieten van een hapje en een drankje. Aan de randen van Park Gravenrode liggen attracties als GaiaZOO, Museumplein Kerkrade, SnowWorld en Mondo Verde.

Overzicht

Adres
Witte Wereld 1, Landgraaf
Openingstijden en tarieven

Dagelijks vrij toegankelijk.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website