Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Wilhelminaberg Landgraaf

Landgraaf

Wilhelminaberg Landgraaf

Wilhelminaberg Landgraaf Witte Wereld 1Landgraaf
Het meest letterlijke hoogtepunt van Landgraaf is de Wilhelminaberg, die tot ver buiten de gemeente aan de horizon verschijnt. De beboste hellingen waren echter niet altijd zo groen. Deze berg is namelijk ontstaan uit mijnsteen, afkomstig van Staatsmijn Wilhelmina. 

Mijnsteen is een onvermijdelijk bijproduct van de kolenwinning. Van 1906 tot 1969 werd het dag en nacht uitgestort via lange transportbanden, hierdoor werd de berg groter en groter. De Wilhelminaberg is dus een kunstmatige berg en een stille getuige van de verdwenen mijnindustrie. 

Na de mijnsluitingen heeft de berg een recreatieve invulling gekregen. Bovenop de westflank rust de grootste indoor skipiste ter wereld. Daarnaast ligt de langste openlucht trap van Nederland. Dagelijks beklimmen honderden mensen de 508 treden naar de top en hebben zij vanaf 225 meter boven NAP een schitterend uitzicht over de Euregio. 

Overzicht

Adres
Witte Wereld 1, Landgraaf
Openingstijden en tarieven

De Wilhelminaberg is vrij toegankelijk.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website